De foarte multe ori am intalnit tehnicieni ce ori nu au auzit despre neutralizare ori folosesc acest termen in mod eronat.

Clientele fac la randul lor confuzie intre neutralizarea si stergerea/eliminarea unei micropigmentari.

Datoria principala a unui profesionist este de a detine informatii corecte, actuale si de a le transmite clientelor astfel incat acestea sa poata intelege exact DE CE si in ce situatii sunt recomandate anumite proceduri, dar si ce limite exista in fiecare caz.

INDEPARTAREA TATUAJULUI

Stergerea se poate folosi atat in cazul unei micropigmentari cat si in cazul unui tatuaj permanent. Acest proces se poate efectua prin metoda Laser sau Non-Laser.

In metoda Non-Laser se folosesc substante chimice ce au la baza diferiti compozitii, dar si diferite concentratii ale acestora ce se aleg in functie de tipul, vechimea si structura micropigmentarii sau a tatuajului ce se doreste eliminat.

Acestea se introduc in piele, pe zona lucrata anterior, cu ajutorul aparatului de micropigmentare, dar procesul de ingrijire este total diferit fata de cel al pigmentarii. Daca inainte se foloseau substante ce lasau un aspect inestetic al zonei, acum avem la dispozitie solutii ce nu deranjeaza clienta vizual post-procedura.

Este OBLIGATORIU ca tehnicianul sa fie specilist acreditat in folosirea acestei tehnici si ca acesta sa informeze de ce alege o anumita substanta si binenteles, CE substanta activa sta la baza produsului folosit. Este dreptul clientei sa fie informata corect, iar daca un tehnician nu ofera aceste detalii nu ezitati sa intrebati. De ce? Pentru ca pe piata exista o varietate de produse non-laser folosite in procesul de extractie chimica a tatuajelor / micropigmentarilor fiecare avand actiune diferita. Cateva exemple de substante active existente in solutiile non-laser:

  • Solutie Salina ( diferite concentratii);
  • Solutie Acid benzoic ( diferite concentratii);
  • Solutie Acid Lactic ( diferite concentratii).

NEUTRALIZAREA

Neutralizarea este o procedura folosita cel mai des in cazul micropigmentarilor ce dupa o anumita perioada de timp, au migrat in nuante de rosu, roz, gri, albastru, verde sau mov.

In acest proces sunt folositi pigmenti speciali de neutralizare,de culori si intensitati diferite, introduse la nivelul lucrarii anterioare cu ajutorul aparatului de micropigmentare, astfel incat sa se poata corecta nuantele migrate si pentru a oferi o noua culoare de maro sau pentru a pregati zona pentru o repigmentare corecta cu risc scazut de migrare.

In functie de baza lucrarii existente, de nuanta ce se doreste neutralizata, cat si de intensitatea acesteia in piele, acest proces se recomanda a fi efectuat atat in sedinte individuale, cat si urmata de o repigmentare imediata. Metoda de executie si alegerea corecta a pigmentului de neutralizare, cat si protocolul de tratament ales de tehnician sunt extrem de importante in obtinerea unui rezultat pozitiv si de durata. Protocolul de ingrijire este asemanator cu cel a unei pigmentari, iar numarul de sedinte necesare variaza de la caz la caz.

 

Asa cum bine se observa, desi ambele proceduri sunt executate in acelasi mod, prin folosirea aparatului de micropigmentare, recomandarile, produsele, metoda de lucru, protocolul de ingrijire si rezultatul final sunt total diferite.

Sper ca aceste randuri sa lamureasca tehnicienii care folosesc cuvantul “neutralizare’ atunci cand vine vorba de extractia chimica a unui pigment (metoda non-laser), iar clientele sa se familiarizeze cu acesti doi termeni astfel incat sa poata cere informatiile si procedurile de care au cu adevarat nevoie.

Articolul scris de către Claudia Paise, Expert Dermopigmentist și Trainer Start Academy

Call Now ButtonContact Rapid
×