Ce este CARBON PEEL?

Carbon Peel este un tratament ce combină două tehnologii ultra-moderne: cea a laserului și cea a proprietății carbonului. Tratamentul ultramodern presupune folosirea unui echipament din categoria high-tech a laserelor non-ablative. Peeling-ul cu carbon, asistat cu laser, este cel mai eficient tratament noninvaziv de rejuvenare, indiferent de fototipul pielii sau tipologia de ten, cu rezultate cumulative și menținute în timp.

Tratamentul de Carbon Peel își menține atributul de tratament estetic exclusivist, fiind aplicat la scară largă, atât în țări din USA, Asia, Australia, cât și în Europa. Este cunoscut și sub denumirea de ”Hollywood Peel” (datorită popularității printre celebrități), ‘’Red Carpet Facial Treatment” (datorită efectelor vizibile instant și fără reacții adverse post-tratament), ‘’Porcelain Skin Treatment’’ ori ‘’China Doll Peel’’ (datorită uniformizării nuanței și texturii pielii), etc.

Tratamentul laser de Carbon Peel funcționează prin genererea de stimulare fototermică suplimentară a epidermului și dermului, încălzind blând pielea și activând celulele regenerante și anti-aging.

Prin utilizarea fascicolului laser de 1064 nm, tratamentul presupune exfolierea celulelor moarte din stratul exfoliant al pielii, curățarea excesului de sebum și a impurităților ce colmatează porii. Reactivează celulele aflate în stratul germinativ al pielii, celule ce sunt responsabile de regenerearea și revitalizarea pielii.

Energia laserului YAG acționează eficient și în tratarea acneei și a melasmei prin controlul la nivelul secreției de sebum de către glandele sebacee și distrugerea bacteriilor P-acne, respectiv, echilibrul producției localizate de melanină de către melanocite.

Beneficiile tratamentului CARBON PEEL


Curățarea profundă - crema de carbon care este aplicată pe piele, absoarbe sebumul și impuritățile ce au intrat în porii pielii, iar în urma acțiunii energiei laser acestea sunt îndepărtate pentru a lăsa pielea perfect curată.

Exfoliere - prin tratamentul de carbon peel se realizează o exfoliere eficientă și profundă, deoarece, prin mini explozia produsă sub acțiunea energiei laser, se îndepărtează celulele moarte din stratul superior al pielii. În același timp, punctele negre și toate particulele de praf ce colmatează porii sunt îndepărtate, ceea ce reprezintă etapa de curățare a pielii. Porii sunt micșorați, lăsând o piele curată, proaspătă, fină și strălucitoare.

Tratament anti-ageing - energia laserului penetrează profund straturile pielii, ajungând în stratul derm, acolo unde se găsesc celulele responsabile de producția de colagen, mai exact fibroblastele, celulele din organism cu rol de vindecare. Tot în derm găsim și fibrele colagen și de elastină, care se contractă sub acțiunea energiei laser și produc mai multe proteine ​ce conferă pielii elasticitate.

Astfel, sub acțiunea energiei laser, în urma tratamentului de Carbon Peel, este stimulată producția proteinelor vitale ce fac pielea mai elastică, fermă, fără riduri și netedă, prin estomparea cicatricilor de acnee sau altor tipuri de texturi neregulate.

Tratarea acneei și tratament antiacnee - Tratamentul cu Carbon Peel este o opțiune extrem de eficientă și pentru acneea de orice tip, inclusiv vulgară pentru care sunt permise extrem de puține tratamente cosmetice. Tratamentul vizează acneea existentă și ajută la prevenirea viitoarelor erupții prin reducerea și controlul producției de sebum și distrugerea bacteriilor P- acnee care sunt responsabile de dezvoltarea focarelor de infecție. Alte beneficii pentru pielea acneică includ: reducerea roșeții datorită inflamării, aspectul matifiant al pielii, micșorarea porilor dilatați specific acestei afecțiuni, îmbunătățirea tonusului și texturii pielii prin estomparea microcicatricelor post-acneice și, bineînțeles, regenerarea tisulară.

Tratament anti-pete- Melasma este afecțiune des întâlnită la nivelul pielii, atât la bărbați, cât și la femei, caracterizată prin apariția petelor mai inchise la culoare decât culoarea ADN a pielii, pete poziționate facial pe suprafețe extinse (frunte, obraji, nas).

Melasma este cauzată de melanina în exces indusă de melanocitele ce se află în stratul bazal din epiderm. Tratamentul cu Carbon și Laser s-a dovedit foarte eficient în reducerea melasmei și în limitarea producției de melanină în zonele afectate și supuse tratamentului. Fiind un tratament cu acțiune blândă la nivelul pielii, se pot face și chiar sunt recomandate mai multe treceri pentru a viza cât mai adânc stratul bazal unde găsim melanocitele responsabile de secreția de melanină.

Tratamentul Carbon Peel poate fi aplicat pe orice parte a corpului, dar de obicei, este efectuată pe față, gât, decolteu și mâini pentru o piele netedă, fermă și tânără, cu rezultate vizibile rapid. Se recomandă pentru oricare dintre urmatoarele situații:

• piele cu hiperpigmentări genetice, de vârstă sau soare;
• piele flască, lipsită de vitalitate și strălucire;
• piele îmbătrânită, cu linii fine/ riduri/ pliuri;
• piele ce prezintă neregularități de textură;
• piele cu acnee sau cu cicatrici post acnee ori post-chirurgicale;
• ten cu pori dilatați și încărcați;
• vergeturi în formă incipientă.

Despre Crema cu Carbon Peel


Pentru a înțelege efectele și beneficiile tratamentului de Carbon Peel, să analizăm compoziția cremei special folosită pentru tratament. Ingredientul principal al cremei de Carbon Peel o reprezintă particula de carbon.

Carbonul a fost descoperit încă din preistorie și a fost cunoscut în forma sa alotropică de cărbune. Cărbunele este o rocă sedimentară de culoare brun-neagră, formată prin carbonizarea resturilor unor plante din epocile geologice, cele mai cunoscute trei forme alotrope ale carbonului sunt grafitul, diamantul și carbonul amorf. Carbonul pur are o toxicitate extrem de mică asupra oamenilor și poate fi manipulat sau chiar ingerat și inhalat fără probleme.

Astfel, vorbim de un element provenit prin procesul de sedimentare minerală, un produs 100 % natural și fără a fi periculos pentru organism.

În compoziția cremei mai regăsim o serie de vitamine (vitamin E, A, B și C) și extracte naturale de alge marine, aloe vera, propolis, etc., toate acestea fiind benefice pielii.

Cremele de Carbon Peel sunt îmbogățite cu produse utilizate în medicină și cosmetică:

• acid hialuronic - substanță bioactivă de hidratare intensă și profundă;
• glicerină - agent hidratant ce facilitează retenția apei în țesutul cutanat, este emolient și catifelează;
• diferiți solvenți utilizați pentru reglarea umidității, cu rol antiseptic și efect de conservare.

Despre tehnologia D-LIGHT LASER


D-Light LASER este un echipament din categoria High-Tech a laserelor non-ablative, marca L'Ortec, acesta face parte din tehnologia Laserelor Nd: YAG Quality Switch. Complexitatea acestui tip de LASER, prin caracteristicile și proprietățile energiei luminoase pe care o generează, îl face potrivit pentru utilizarea lui în îndepărtarea tatuajelor, dar și pentru efectuarea tratamentului de Carbon Peel.

YAG – Yttrium Aluminum Garnet este îmbogăţit cu o cantitate mică de neodymium (Nd), în timp ce tehnologia Q-Switch (Quality Switch) asigură pulsuri de energie foarte scurte (nanosecunde).

Principiul de funcționare a laserelor Nd:Yag este fototermoliza selectivă. Acesta constă dintr-un puls de lumină cu o lungime de undă preselectată, specifică, transmisă către structura țintă pentru a elimina diferiți pigmenți. Ca urmare a fototermolizei selective, energia optică este absorbită de către cerneala de tatuaj sau melanina în cazul leziunilor pigmentate și nu afectează tesuturile înconjurătoare care rămân intacte.

Datorită celor două lungimi de undă, 532 nm respectiv 1064 nm, laserul nd:Yag poate îndepărta, pe lângă clasicele tatuaje de culoare închisă şi tatuaje colorate. Prin aplicarea luminii laser, energia penetrează pielea și interacționează cu celulele care contin pigmenții. Acestea se încălzesc până la dezmembrare, fiind eliminate ulterior pe cale naturală prin transpirație sau prin circuitul limfatic.

Programeaza-te la un

Tratament

Available Appointments on 25 mai 2024

  11:00 – 12:001 space available
  12:00 – 13:001 space available
  13:00 – 14:001 space available
  14:00 – 15:001 space available
  15:00 – 16:001 space available
  16:00 – 17:001 space available