Ce presupune indepartarea tatuajelor prin metoda chimica?

Devices-urile pentru realizarea tatuajelor permanente sau a machiajului semipermanent, fie ca vorbim de tatuaje corporale sau faciale, pot avea functionalitati suplimentare cum este si cazul utilizarii acestora in procedura de indepartare a tatuajelor cu solutie chimica.

Tehnica a fost creata, cercetata si dezvoltata in USA, la inceputul anilor ’90, prin studii aprofundate de catre Profesor Doctor Wade Cheng, un biochimist renumit si distins cu numeroase premii de specialitate si Doctorul Arthur Furst, un toxicolog si faimos profesor la Universitatea Stanford.

Principul de functionarea a acestei tehnici se bazeaza pe similitudinea compozitiei pigmentilor ce sunt folositi in machiajul semipermanent sau realizarea tatuajeleor permanente cu compozitia solutiei chimice de indepartare a tatuajelor ce permite astfel extractia din stratul dermal a pigmentului de tatuaj.

Cum functioneaza indepartarea tatuajelor prin metoda chimica?

Solutia chimica contine la randul sau anumiti oxizi ce au o afinitate extrem de buna pentru oxizii ce se regasesc in compozitia pigmentii de tatuaj iar cand solutia ajunge sa aibe un contact fizic bun cu pigmentul, acesta din urma este asimilat de solutie iar amestecul format este respins de catre organism la suprafata pielii.

Daca la inceput procedura a fost aplicata numai pentru sprancenele tatuate, ulterior tehnica a fost adoptata pentru a elimina si tatuajele corporale. Insa, cum pigmentii pentru tatuajele corporale sunt introdusi mai adanc in piele decat cei pentru dermopigmentare, metodologia de aplicare difera semnificativ.

Procedura de indepartare a tatuajelor cu solutie chimica implica folosirea unei tehnici similare ca la tatuarea propriu-zisa si acelorasi aparate de dermopigmentare sau tatuare. Insa, inregistarea unor rezultate optime presupune alegerea corecta a acelor tinand cont de tatuaj si pielea clientului, miscarea corespunzatoare a acului pentru a acoperii intreaga zona tratata si pentru introducerea unei cantitati suficiente de solutie si adancimea ideala la care se introduce, numarul de treceri necesari a fi realizati la o singura sedinta. Sunt aspecte importante care fac dintr-o procedura aparent accesibila oricarui dermopigmentist sau artist tatuator, o procedura pentru care este obligatorie o instruire de specialitate.

Beneficiile indepartarii tatuajelor prin metoda chimica

  • Indepartarea tatuajului semi-permanent a buzelor
  • Indepartarea tatuajului semi-permanent eyeliner si pleoape
  • Indepartarea tatuajului semi-permanent a sprancenelor
  • Indepartarea tatuajelor corporale (zone mici)

Programeaza

O consultatie

Available Appointments on 25 ianuarie 2021

  8:00 – 9:003 spaces available
  9:00 – 10:003 spaces available
  10:00 – 11:003 spaces available
  11:00 – 12:003 spaces available
  12:00 – 13:003 spaces available
  13:00 – 14:003 spaces available
  14:00 – 15:003 spaces available
  15:00 – 16:003 spaces available
  16:00 – 17:003 spaces available