La ora actuală cele mai performante echipamente LASER pentru îndepărtarea tatuajelor sunt laserele Nd:YAG, adică cele ce au în structura internă un cristal- granat de aluminiu și ytriu îmbogățit cu ioni de neodim, cristal responsabil de generarea unei energii luminoase laser cu o lungime de undă de 1064 nm.

Experții în frumusețe au descoperit că acest tip de laser, pe lângă principala lui utilizare în îndepărtarea tatuajelor, poate fi folosit și pentru realizarea tratamentului cosmetic de carbon peel. Carbon peel, denumit și Hollywood Peel, poate fi considerat un tratament exclusivist care face ravagii la Hollywood fiind unul dintre puținele tratamente cosmetice cu zero interval de recuperare, efecte vizibile imediat după fiecare procedură și cu rezultate cumulative și menținute în timp.

Energia cu lungimea de undă de 1064 nm emisă de laserele de îndepărtare tatuaj, utilizată și în cazul tratamentului de carbon peel, se caracterizează prin:

  • eficiență maximă în ceea ce privește absorbția  de către culorile închise aflate în graficul spectrului luminii vizibile
  • protecție maximă a pielii prin absorbția minimă a acestei lungimi de undă de către 
    melanină 
  • fiind în același timp lungimea de undă ce penetrează cel mai adânc structurile pielii
Pe baza principiului de funcționare a laserului YAG- fototermoliza selectivă- energia emisă de către laser este absorbită într-un timp foarte scurt, de ordinul nanosecundelor, de către particulele de carbon din compoziția cremei speciale folosită în tratamentul de carbon peel, ceea ce duce la o creștere importantă a temperaturii particulelor de carbon până la un punct în care acestea sunt fracționate în particule foarte mici printr-o mini explozie, fenomen marcat prin emiterea unui efect foto-acustic.

Pentru a înțelege efectele tratamentului cu carbon peel, să analizăm în primă fază compoziția cremei special folosită în tratamentul de carbon peel.

Indiferent de brand, ingredientul principal din compoziția cremei o reprezintă chiar particula de carbon.
Carbonul a fost descoperit încă din preistorie și a fost cunoscut în forma sa alotropică de cărbune. Cărbunele este o rocă sedimentară de culoare brun – negru cu proprietăți combustibile formată prin carbonizarea resturilor unor plante din epocile geologice. Cele mai cunoscute trei forme alotrope ale carbonului sunt granitul, diamantul și carbonul amorf. Deci, vorbim de un element provenit din procesul de sedimentare naturală, un produs 100% natural.
Carbonul pur are o toxicitate extrem de mică asupra oamenilor și poate fi manipulat sau chiar ingerat și inhalat fără probleme. Numai o inhalare în cantități mari a prafului de cărbune sau a funinginii poate fi periculoasă, având ca rezultat iritarea țesutului pulmonar și cauzarea unor probleme de respirație congestive, însă nu este cazul tratamentului cu carbon peel.

În compoziția cremei peelingului cu carbon mai regăsim o serie de vitamine (vitamin E,  A, B si C) și extracte naturale de alge marine, aloe vera, propolis, toate acestea fiind benefice pielii.

Cremele de carbon peel sunt îmbogățite cu produse utilizate în medicină și cosmetică:

  • acid hyaluronic- substanță bioactivă de hidratare intensă și profundă.
  • glicerina- agent hidratant ce facilitează retenția apei în țesutul cutanat, cu efect de emoliere și catifelare.
  • diferiți solvenți utilizați pentru reglarea umidității, cu rol antiseptic și efect de conservare.

Efectele tratamentului de carbon peel.

Tratamentul carbon peel este folosit cu scop de:

Curățarea – stratul de cremă care este aplicat pe piele, absoarbe sebumul și impuritățile ce au intrat în porii pielii iar în urma acțiunii energiei luminoase laser acestea sunt îndepărtate pentru a lăsa pielea perfect curată.

Exfoliere – prin tratamentul de carbon peel se realizează o exfoliere eficientă și profundă deoarece, prin mini explozia produsă sub acțiunea energiei laser, se îndepărtează celulele moarte din stratul superior al pielii. În același timp, punctele negre și toate particule de praf ce colmatează porii sunt îndepărtate, iar porii curățați în profunzime, sunt micșorați, lăsând o piele curată, fină și strălucitoare.

Tratament anti-ageing– energia laserului penetrează profund straturile pielii fără a avea efecte negative, ci dimpotrivă, ajunge în derm unde se găsesc celulele responsabile de producția de colagen, mai exact fibroblastele- celulele din organism cu rol de vindecare, celule cu rol important în a ajuta la vindecarea rănilor pielii, precum și la menținerea fermității și tonifierii pielii.

Tot în derm găsim și fibrele de elastină și colagen care se contractă sub acțiunea energiei laser și produc mai multe proteine ​ce conferă pielii elasticitatea.

Astfel, sub acțiunea energiei laser, în urma tratamentului de carbon peel, este stimulată producția proteinelor vitale ce fac pielea să fie elastică, fermă și fără riduri, netedă prin estomparea cicatricilor de acnee sau altor tipuri de texturi neregulate.

Tratarea acneei și tratament antiacnee– căldură indusă de către energia luminoasă a laserului în stratul cremei de carbon peel distruge bacteriile P. acne care provoacă focarele de infecție. În același timp are acțiune și asupra glandelor sebacee, reducând activitatea de producție a sebumului, exces de sebum care poate bloca porii și cauzează viitoare erupții ale acneei.

Recomandările tratamentului de carbon peel.

Tratamentul carbon peel se recomandă pentru oricare dintre următoarele situații: 

            •  piele cu hiper-pigmentări de vârstă                     sau soare

  • piele flască, lipsită de vitalitate și strălucire 
  •  piele îmbătrânită, cu linii fine/ riduri/ pliuri
  •  piele ce prezintă neregularități de textură 
  •  piele cu acnee sau cu cicatrici post acnee ori alte cicatrici post-chirurgicale
  •  ten cu pori dilatați și încărcați 
  •  vergeturi în forma incipientă 

Tratamentul poate fi aplicat pe orice parte a corpului, dar de obicei, este efectuat pe față, gât, decolteu și mâini pentru o piele netedă, fermă și tânără, cu rezultate vizibile rapid.

Consumabilele tratamentului de carbon peel.

Pentru efectuarea tratamentului de carbon peel, bineînțeles, pe lângă echipamentul laser Nd:YAG și crema specială de carbon peel, mai avem nevoie de produse de demachiere și curățare a zonei tratate și o cremă cu factor mare de protecție împotriva UV.  Asigurați-vă că, atât clientul cât și dvs. (operatorul) sunt echipați corespunzător tratamentului: halat, bonetă, mască de unică folosință, ochelari de protecție pentru lungimea de undă emisă de către echipamentul laser (pentru operator), respectiv ochelari opaci pentru protecția clientului, operatorul poartă mănuși chirurgicale.

Protocol de lucru

Protocolul de lucru presupune aplicarea cremei pe baza de carbon într-un strat uniform pe toată suprafața ce urmează a fi tratată, cu excepția zonei delicate din jurul ochilor. Crema se aplică într-un strat subțire și este lăsată să se usuce foarte bine, în medie 30 min. Uscarea corespunzătoare a cremei se testează prin simpla tapotare a zonei pe care am aplicat crema și nu trebuie să se transfere pe degete sau observând schimbarea de culoare de la negru lucios la negru-gri cu aspect ușor mat.

Tratamentul trebuie să se realizeze in condiții maxime de siguranță atât pentru client, cât și pentru operator. Prin urmare, atât operatorul, cât și clientul trebuie să poarte ochelarii speciali de protecție.

Fasciculul laser cu lungimea de undă de 1064 nm este livrat pe piele într-o manieră precis controlată astfel încât să se parcurgă întreaga suprafață acoperită cu cremă de carbon și evitând, pe cât posibil, să emitem flashuri concomitent în același loc.

Tratamentul este fără durere, perfect confortabil pentru client. Singura senzație percepută de către acesta este o minimă încălzire a zonei tratate. Prealabil începerii tratamentului, clientul trebuie însă pregătit psihologic în ceea ce privește sunetul destul de puternic pe care îl emite echipamentul laser în timpul tratamentului și asta pentru a nu fi luat prin surprindere și a se speria.

La finalizarea ședinței de tratament, pe zona tratată se aplica cremă de protecție solară.

Pe o perioadă de aprox 5-7 zile se recomandă ca pacientul să evite expunerea la soare la UV artificiale, dermabraziunea sau alte tipuri de peelinguri.

În funcție de condiția medicală a pacientului, ședințele de tratament se pot executa la un interval de 2- 4 săptămâni, chiar și săptămânal în cazul tratamentului acneei, și sunt necesare în medie 4-6 ședințe pentru un tratament complet cu rezultate excepționale.

Contraindicațiile tratamentului cu carbon peel.

Tratamentul cu carbon peel este contraindicat în următoarele situații:

  • Pacienților cu istoric medical cu cicatrizare tip keloida
  • Diabet sau tulburări de coagulare a sângelui (hemofilie)
  • Pacienților sub tratament sau imediat după finalizarea tratamentului cu antibiotice, medicamente ce provoacă fotosensibilitate sau anticoagulante
  • Persoanele cu boli genetice (vitiligo) boli auto-imune (diabet/ hemofilie) sau neurologice  (epilepsie)
  • Persoanelor recent bronzate intens (risc de depigmentare)
  • Persoanele cu istoric anormal în urma expunerii la soare
  • Persoanelor ce prezintă diverse leziuni ale pielii
  • Femeile însărcinate 
Call Now ButtonContact Rapid
×