Ce presupune corectarea unui tatuaj semipermanent prin procedura de camuflare?

Pigmentul de culoarea pielii are ca scop principal camuflarea anumitor cicatrici sau afecțiuni inestetice ale pielii ce pot fi acoperite fără efecte secundare. Această procedură are și denumirea de Repigmentarea pielii. Știința din spatele pigmenților și fiziologia pielii umane trebuie să fie înțeleasă de către specialistul ce efectuează aceste proceduri.

Tehnicianul necesită cunoștințe avansate, formare, competențe și experiență cu produsele cosmetice permanente precum și ochi artistic pentru subtonurile pielii în combinație cu tonurile pigmenților. Procedura de camouflage a fost preluată și pentru corectarea machiajului semipermanent facial (sprâncene, buze, pleoape) și, din păcate, nu întotdeauna această procedură este cea mai bună alegere, mai ales când se încearcă corectarea unei arii prea mari. În schimb, avantajul pigmentului de culoarea pielii este că are capacitatea de a corecta forme greșite. Dar nu este cea mai bună soluție pentru neutralizarea culorilor greșite, fiind nevoie de mult mai multe ședințe de camuflaj pentru a acoperi sau diminua o culoare nepotrivită, iar riscul de a încărca excesiv țesutul pielii este unul iminent.

Cum funcționează corectarea tatuajelor prin metoda camuflării?

Se folosesc pigmenții de culoarea pielii într-o manieră limitată și foarte atentă, ținând cont că aceste nuanțe conțin cantitate mare de Dioxid de Titaniu, iar acest pigment este singurul care nu iese niciodată din piele și nu își diminuează intensitatea.

Tot acest pigment crează probleme inclusiv laserelor pentru îndepărtarea tatuajelor, modificându-se culoarea în verde în contact cu unda laser. În tehnicile actuale, pigmenții de culoarea pielii au început să fie folosiți și în iluminarea colțului intern al pleoapei sau pentru arcuirea sprâncenei. Secretul constă în aplicarea pigmentului iluminator în straturi cu mișcări superficiale, lucru ce permite realizarea unui efect transparent și luminos.

Contraindicații


• epilepsie;
• herpes într-o etapă de exacerbare;
• boli ale sistemului cardiovascular;
• astm bronșic;
• boli de sânge;
tendința corpului de a forma cicatrici keloide;
• boli de piele în stadiul acut;
• sarcină;
• diabet zaharat;
• infecții respiratorii acute.

2
camuflare bad 2 colaj
Picture1